Robotcellák telepítése

PLC A robotcella agya

A robotprogram alapvetően a robotkar mozgását szabályozza, összehangolva működését a robotcella általános vezérlését ellátó PLC programmal.

Ennek a programnak köszönhetően a robotkar pontosan és hatékonyan hajtja végre a rábízott feladatokat, legyen szó bármilyen útvonal bejárásáról, tárgyak megragadásáról vagy a munkafolyamat sebességének szabályozásáról.

Robot programozás

A robotcellában alkalmazott robotok önálló programozási lehetőséggel bírnak. Robolution szakemberei, robotgyártótólfüggetlenül, bármilyen robot programozására felkészültek. A robotprogram szűken értelmezve a robotkar mozgását vezérli, összhangban a robotcella működésének keretét biztosító PLC programmal.
robolution_kepek (1)

HMI Az emberi interakció eszköze

A robotcellát kiszolgáló operátorok és karbantartók számára a HMI (Human Machine Interface) felület biztosítja a kommunikációs csatornát a robotcellával. A HMI kommunikáció lehetőséget nyújt a hagyományos fény-, hang- és kezelőszervi jelzések mellett a korszerűbb, grafikus megjelenítővel és érintőképernyős beavatkozási lehetőségek használatára is. Az érintőképernyős HMI kiemelkedően fontos, hiszen rugalmasan programozható, így a robotcella működési módjának változása esetén is könnyedén alkalmazkodik az új igényekhez.

Összehangolt működés és kommunikáció

A robotcella hatékony működése a PLC program, a biztonságtechnikai rendszerek és a HMI közötti szoros együttműködésen alapszik. Ez a három elem biztosítja, hogy a robotcella nem csak produktív, de biztonságos és felhasználóbarát is legyen. Az operátorok számára intuitív kommunikációs lehetőségekkel, a rendszer irányítására pedig pontos és megbízható eszközökkel kell rendelkezniük a gyártási folyamat zavartalan és biztonságos működése érdekében.

Maradt még kérdésed?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és mindenben segítünk!